Streamingtjänster

Vad är streaming?

Att strömma filmer och serier, eller som det heter på engelska "streama" har sedan ett antal år tillbaka blivit ett mer och mer vanligt fenomen. Att streama handlar om att via din dator, mobil eller surfplatta titta på film eller serier direkt på din enhet. Detta är möjligt genom att te.x. viaplay laddat upp en film på internet där du med hjälp av internet kan strömma den till din enhet.

Du kan alltså nu helt lagligt emot en låg avgift per månad ta del av ett stort utbud av både filmer och serier utan att behöva ladda ner de till din dator.


Titta på TV via streaming

Flera av de större vanliga kanalerna har valt att ladda upp stora delar av sitt innehåll på internet, så att du i efterhand kan se på de program som gått på TV'n. För att ta ett exempel så har TV4 valt att sända te.x. nyheterna live via deras tjänst TV4 Play, du kan alltså titta på TV genom din dator, mobil eller surfplatta.


Streama film

Det finns både fria playtjänster samt playtjänster som du kan betala för, vad som skiljer de åt är förstås storleken på utbudet. Du kan via te.x. Svt play titta på hela utbudet som går på SVT1 och SVT2 i efterhand, utan någon som helst kostnad.

Om du däremot vill ha tillgång till ett större utbud av film och serier så finns framför allt Viaplay, Cmore Play samt Netflix


Streama sport

Sport är något som är väldigt stort i vårt avlånga land, vi har ett stort antal människor som tycker om att följa framförallt fotboll och hockey. Ett återkommande problem för konsumenten har varit att för att kunna ta del av te.x. hockey och elitserien så är man tvungen att teckna ett TV-abonnemang på 12 månader, trots att serien bara pågår under 6 - 8 månader. Det känns därför onödigt att betala för ett helt år utan att det aktivt nyttjas under hela året.

Därför så har de största aktörerna som har alla sporträttigheter valt att erbjuda sporten på play via streaming på Cmore Play och Viaplay.